Vandaag deel ik het "geheime" recept van het lievelingseten van Gijs! Spaghetti! Pasta valt vaak…
Tomatenpompoensoep!
Is pompoen bij jullie thuis niet de favoriete groente maar wil je wel genieten van de voordelen van pompoen probeer dan deze soep eens! Zo kan je ook in kleine stapjes pompoen leren kennen 😉
Met herfstachtig weer krijg ik veel zin in pompoen en ik heb er best wat in de moestuin dus de eerste gaat nu de soep in!
Pompoen is goed voor je immuunsysteem en dat kun je wel gebruiken met de herfst op komst. Verder bevat alles met een mooie oranje of rode kleur bètacaroteen. Dit is wat het lichaam omzet naar vitamine A en deze is onder anderen goed voor je ogen👀 maar ook je huid, haren en botten.
Benodigheden:
- 1 butternut pompoen (andere kan ook mag deze hoef je moet te schillen)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 zoete aardappel
- 1 blikje tomatenblokjes
- 5 el tomatenpuree
- 1 liter groentebouillon
- Snuf cayennepeper
- Zout en Peper naar smaak
- (Voor maaltijdsoep 300 gram (kip)gehakt klein zakje soepgroente of wat zelf gesneden prei, wortel selderij etc.)
Zo maak je het:
– Snij alles in blokjes/stukjes.
– Verwarm wat olijfolie in de pan en fruit de knoflook en ui aan.
– Voeg de pompoen en zoete aardappel toe en bak even mee.
– Voeg nu de tomatenblokjes eem puree toe en de bouillon.
– Breng de soep aan de kook en laat 20 min zachtjes koken.
– Maak op smaak met cayennepeper, peper en zout.
– Haal de staafmixer door de soep en hij is klaar om te eten.
– Wil je hem als avondmaaltijd eten en hem iets vullender maken kun je na deze stap soepgroente en/of gehakballetjes/linzen (voor vega) toevoegen.
– Laat dan nog 8 min zachtjes doorkoken.
– Serveer de soep met een scheutje kokosmelk of extra vierge olijfolie
Met het toevoegen van wat goede vetten neem je de vitamines beter op!