Skip to content

Superpasta a la Simone

Vandaag deel ik het “geheime” recept van het lievelingseten van Gijs! Spaghetti!
Pasta valt vaak goed in de smaak bij kinderen en heb je ook lekker snel op tafel na een dag werken. Ik hou van grote porties maken zodat je de volgende dag als lunch een restje kan eten of een portie saus kan invriezen.
Wist je dat verwarmde tomaten 8x gezonder zijn dan rauwe. Bij de meeste groentes gaan voedingsstoffen verloren bij het bereiden. Tomaten worden alleen maar gezonder:)
Dit recept is vegetarisch en glutenvrij maar je kunt als je wilt gehakt toevoegen in het begin en pasta naar wens gebruiken. Wij zijn dol op pasta maar niet op het opgeblazen gevoel na een bord met tarwepasta.
Deze super pasta zit vol groentes, zie alle mooie kleuren in de pan! Je kunt bij de foto’s een hilarisch filmpje bekijken. (twijfelde of ik hem zou delen maar Saar was erg trots op haar gemaakt film😊)

Benodigheden:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 doosje champignons
  • 1 grote winterpeen (of 2 kleintjes)
  • 1 fles pasata
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 ml)
  • 3 el italiaanse kruiden (blauwe huis)
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel wat klodders pesto of verse basilicum
  • 1 pak linzenspaghettiAls je overstapt van pakjes/ zakjes of een pot pastasaus naar zelf pastasaus maken kun je een bouillonblokje toevoegen zonder gistextract of suiker. Je moet vaak echt wennen aan de pure smaken.
    Geloof me, als je dit eenmaal verwend bent wil je niet anders!

Zo maak je het:
– Snij alle groentes fijn. Dit is eigenlijk het meeste werk.
– Verhit een pan met wat milde olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook aan.
– Voeg hierna de andere groentes toe en roerbak een aantal minuten.
– Voeg hierna het blikje tomatenblokjes en de passata toe.
– Roer goed door een voeg de kruiden erbij. Je mag flink wat italiaanse kruiden gebruiken.
– Laat dit 10 tot 20 minuten pruttelen. Hoe langer het opstaat hoe dikker je saus wordt.
– Kook ondertussen de pasta gaar volgens de verpakking.
– Voeg als laatste de basilicum of pesto toe als je dit in huis hebt. Hier toevallig grote pot pesto gemaakt waarvan nog beetje over was, deze gebruiken we natuurlijk 🙂

Back To Top