Is pompoen bij jullie thuis niet de favoriete groente maar wil je wel genieten van…
Leftovers? Sushi!
Houdt je iets van de maaltijd over, bewaar het en creëer er de volgende dag iets van. Ik gooi eten nooit weg, zo zonde en niet nodig!Gisteren roerbakte ik alles wat ik in huis had fijngesneden (ui, knoflook, shitake, courgette, wortel), samen met quinoa vulde ik hier paprika’s mee.De kinderen hebben ervan gesmuld.Ik deed er wat geitenkaas op, en gesmolten is dit echt een traktatie.Helaas geen foto van gemaakt.Het was voor het eerst dat ik dit maakte dus we aten er broccoli bij.Vaak als ik iets nieuws maak doe ik er iets bekends bij wat ze al lusten.Dit is een goede truc om geen druk op de maaltijd te leggen.”Eet lekker je broccoli en wil je ook iets proeven van de heerlijke paprika?” Er bleef wel heel wat quinoa over en daar weet ik vandaag wel raad mee 🙂Mamma’s sushirol:– Roer door de quinoa.Breng deze op smaak met wat geroerbakte fijngesneden groente, knoflook en kruiden naar smaak.Ik gebruikte italiaanse kruiden, peper en zeewierkruiden)- Een blikje tonijn- 2 lepels geitenkwark- 1 el mayonaise.Zo wordt het lekker smeuïg.- Snijd wortel, komkommer en avocado in reepjes.Leg deze in het midden van je sushirol.- Rol met een matje op en snij in sushihapjes.- De rest van de avocado, wortel en komkommer smikkelde we erbij!
Het was heerlijk mam, zei Ben😍